Escola Guinardó
escola-guinardo2escola-guinardo3escola-guinardo4escola-guinardo1

Escola Guinardó

Detalls del negoci associat

Carrer Doctor Valls 22-26 | 08041 Barcelona

DESCRIPCIÓ

L’Escola Guinardó és a Barcelona al popular barri del Guinardó. L’Escola va néixer el 1927 i des de 1986 som una cooperativa de Mestres.

La responsabilitat de tenir fills i filles implica assumir un munt de decisions importants; una de les quals és la tria d’escola.

A l’escola s’hi passen moltes hores, s’hi viuen moltes experiències i es comparteixen moltes situacions. És per aquest motiu que no podem descuidar el tracte que tot això requereix: l’aprenentatge d’unes habilitats socials, la potenciació de competències i uns valors que influiran en el futur personal de cadascú. Així doncs triar l’escola és una tasca que s’ha de fer amb molta cura.

Es fa necessària, al nostre parer, una reflexió serena que ens permeti distingir entre factors importants i factors decisius. Són factors importants: la proximitat de l’escola al domicili familiar, el preu de les quotes i les instal·lacions adequades a la pràctica escolar. Però, sense negar el valor d’aquests factors, no n’hi ha prou, i no haurien de ser factors decisius. El criteri essencial és el projecte d’escola, l’equip de professionals que conformen un claustre estable i competent, amb dedicació i estima a la feina d’educar.

Si coincidiu amb nosaltres a valorar aquest aspecte com a essencial, ens atrevim a demanar-vos, com a part de l’escola que heu de ser, que llegiu atentament les demandes que faran possible la bona entesa entre vosaltres i nosaltres.

 L’equip de mestres de l’Escola Guinardó us demana:

  • CONFIANÇA:no pas cega, que seria absurda, sinó en la nostra preparació per educar, en la nostra honestedat personal i professional, en la justícia que apliquem a les nostres accions per corregir o ajudar a canviar determinades actituds amb l’afany de buscar el millor per a cadascú.
  • FERMESA:mai renyida amb la necessària flexibilitat. Entesa com a model d’equilibri, de ponderació i, sobretot, de coherència. Com la necessitat de donar una resposta a cada conflicte, però una resposta reflexiva, adequada, justa, proporcionada i reparadora.
  • DEDICACIÓ:que no es mesura en la quantitat de temps, del qual anem tan escassos, sinó en la qualitat. Un temps sense impaciències, tranquil, ple de veritable interès per tot el que es fa, per les dificultats, per les seves preocupacions, pels èxits….
  • CONSTÀNCIA i PACIÈNCIA:paraules clau en l’educació. Amb coratge, intentant evitar el desànim, amb la seguretat que l’esforç s’ho val, perquè més tard o més d’hora donarà fruit.
  • JUSTÍCIA:derivada de la necessitat de valorar les persones de la manera adequada: ni sobrevalorant-les per demanar més del que les seves capacitats permeten, ni infravalorant-les perquè no responen a les expectatives que ens hem forjat sense tenir en compte els seus interessos i/o aptituds. En el mateix sentit, cal fer justícia al professorat i no exigir-los responsabilitats que pertoquen a la família.Si vosaltres i nosaltres adquirim plena consciència que TOTS I TOTES SOM ESCOLA, si som capaços de trobar la complicitat en aquesta difícil però engrescadora tasca, estarem sumant voluntats individuals i això transforma i millora la voluntat col·lectiva. És un repte. Com el d’educar!

De 09:00 – 13:00 i 15:00 – 18:15 de dilluns a divendres

93-435.39.40

93-510.28.85